РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Регионални новини

08 Юни 18, 14:21 / Автор: рсосзр
ОБЛАСТЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС на тема: „Снимките разказват – спомени от войните за национално обединение 1885 – 1918 г.”
В навечерието на стогодишнината от края на Първата световна война Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва гр. Русе под егидата на Областния управител на област Русе в партньорство с Регионално управление на образованието – Русе, Държавен архив – Русе и Военен клуб - Русе организират ОБЛАСТЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС на тема: „Снимките разказват – спомени от войните за национално обединение 1885 – 1918 г.”
Поредицата от юбилейни годишнини, обхващащи не само Първата световна война, но и останалите войни, които Родината ни води за да обедини земите, населени от столетия със сънародници ни накара да разширим обхвата на настоящата инициатива извън основното събитие и да почетем всички онези, които непоколебимо и безусловно застанаха под българските бойни знамена и не пожалиха живота и здравето си, за да защитят националния интерес.

Целта е да се възбуди интереса на подрастващото поколение към родовата история, родния край, чрез издирване и популяризиране на неизвестни или забравени данни, факти, материали, награди, документи и снимки, свързани с участието на русенски войни и командири във войните за национално обединение 1885-1918 г.

Срок за представяне на творбите 2 ноември 2018 г. в офиса на РСОСЗР гр.Русе ул.”Александровска” 77 при майор о.р. Евгени Алексиев или в РУО при г-жа Петя Лазарова. Награждаването на победителите ще се състои във Военен клуб Русе на 19 ноември 2018 г. - Празник на Сухопътните войски.
Конкурсът ще се проведе при Регламента, който публикуваме на нашата Фейсбук страница>>>

0.0758