РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Национални новини

11 Декември 17, 14:49 / Автор: рсосзр
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди Председателя на РСОСЗР Русе
На 8 декември в зала "Тържествена" на Централния военен клуб в София се състоя традиционната предколедна среща на министъра на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев с военно-патриотичните организации.
На срещата беше отчетен напредъкът и взаимодействието на министерството в съвместната родолюбива дейност през изтичащата година. След представянето на документалния филм „Заедно по славния път на Българската армия” бяха връчени награди на заслужили действащи и запасни военнослужещи. Със Заповед КН-194/04.12.2017 г. на Министъра на отбраната Красимир Каракачанов, за огромен принос към военно-патриотичното възпитание и принос за укрепването на сигурността и отбраната на страната с предметна награда сувенирен нож АК-47 с надпис беше награден Председателят на РСОСЗР Русе майор о.р. Димитър Вълков. Наградата всъщност е и оценка за цялостната дейност на РСОСЗР Русе, с която всички можем да се гордеем.

В приветствието си към присъстващите Министър Каракачанов подчерта: "Министерството на отбраната ви дължи още и не става дума само за пари, става дума за уважение, каза министърът на отбраната, обръщайки се към ветераните, военноинвалидите и военнопострадалите, запасните и резервистите и подчерта, че не е направено достатъчно, ако не е направено всичко. Аз не деля, посочи той, офицерите на преди 9-ти септември след 9-ти септември, защото всеки е изпълнявал своя дълг в различно време и всички са служили под българските бойни знамена." 

Награди бяха връчени и от Началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев. От името на военното ръководство той изказа признателност към организаторите и участниците във все по-нарастващия брой родолюбиви инициативи, които проследяват и припомнят славния път на Българската армия. Така вие отдавате заслужената почит към загиналите военнослужещи в името на Родината, припомняте ни някои забравени събития и запознавате младото поколение с историята, подчерта той.
Срещата завърши с изпълнение на бойния марш „Шуми Марица” от квартет „Армейска песен”.

0.0747