РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Национални новини

29 Октомври 17, 12:27 / Автор: рсосзр
РСОСЗР Русе отпразнува 110-годишнината от създаването на дружество на запасните офицери в гр.Русе
С полагане на венци и цветя пред Мемориала на загиналите във войните русенци и с празнично шествие начело с общинския духов оркестър по ул."Александровска", на 28 октомври 2017 г. започна Тържеството по случай 110-годишнината от създаването на дружеството на запасните офицери в гр. Русе. Празникът продължи в голямата театрална зала на Доходното здание, с внасянето на съюзните знамена под звуците на "Велик е нашият войник" и химна Република България.
С доклад за историята на съюза от създаването му до наши дни пред препълнената до краен предел зала тържеството беше открито от Председателя на Управителния съвет на РСОСЗР гр.Русе майор от резерва Димитър Вълков. Преди тържествения концерт членовете на съюза бяха приветствани от кмета на община Русе г-н Пламен Стоилов, който беше удостоен с юбилеен плакет и членска карта на "Почетен член" на РСОСЗР.
Приветствие към присъстващите отправи и новоизбрания Председател на съюза на национално ниво генерал от резерва Златан Стойков, който връчи юбилейни плакети и грамоти на заслужили деятели на русенската организация. Поздравления бяха отправени и от подполоковник от резерва Адриан Драгуц, Председател на асоциацията на запасните офицери и сержанти от Гюргево, Румъния, който беше удостоен с юбилеен плакет.
По случай празника беше обявена Заповед на Министъра на отбраната, относно повишаване в следващо офицерско звание "майор" на секретаря на РСОСЗР капитан от резерва Благомил Благоев.
Организацията на запасното войнство в Русе беше уважена с над 20 поздравителни адреса по случай годишнината. Гости на събитието бяха Началникът на русенския гарнизон и командири на формирования, председателите на "асоциация "Сигурност" и съюзите на ветераните, военноинвалидите, възпитаниците на Негово величество училища, депутати от русенски избирателен район, представители на държавни и общински институции, училища, партньори, съмишленици и спомоществователи. Юбилейни плакети бяха връчени на наследниците на бивши председатели и бележити русенци, оставили ярка следа в историята на съюза.
Под бурните аплодисменти на изпълненията на формациите от Общински детски център за култура и изкуство концертът завърши с песента -„От векове за векове“.

0.0548