РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Регионални новини

23 Октомври 17, 10:50 / Автор: рсосзр
РСОСЗР-Русе ще отбележи своята 110-годишнина с изложба и тържествен концерт
На 28 октомври 2017 г. се навършват 110-години от създаването на дружеството на запасните офицери в град Русе. По този повод Управителния съвет на съюза организира тържествен концерт и изложба, отразяваща дейността и приноса на организацията в обществено-културния живот на града от създаването й на 28 октомври 1907 г. до наши дни.
Изложбата "Съюзът на офицерите и сержантите от запаса в гр.Русе през годините и днес" ще бъде открита на 24 октомври от 17,30 часа във фоайето на Доходното здание. Тя се открива в навечерието на тържественото събрание-концерт, което ще се състои от 18,00 часа на 28 октомври 2017 г. в голямата театрална зала на Доходното здание в гр. Русе. 
Честването ще започне в 17,00 часа на 28 октомври 2017 г. с отдаване на почит и полагане на венци и цветя пред  Мемориала на загиналите във войните, след което начело с общинския духов оркестър ще се отправи на шествие със съюзните знамена по улица "Александровска" до Доходно здание. 
Празникът ще бъде уважен от кмета на община Русе г-н Пламен Стоилов, Почетен член на Регионалния съюз, с чието съдействие се осъществяват честванията, както и от депутати от Русенски избирателен район, Областния управител, кметове на общини от област Русе и други официални лица. Покани са отправени до Президента и върховен главнокомандващ г-н Румен Радев, Министър-председателя г-н Бойко Борисов, Министъра на отбраната г-н Красимир Каракачанов, Началника на отбраната генерал Андрей Боцев и Патриарх Неофит. Специално за събитието ще присъства румънска делегация от Гюргево, водена от Председателя на Асоциацията на запасните воини подполковник о.р. Адриан Драгуц. В тържественото честване ще се включи и новоизбраният Председател на СОСЗР на национално ниво генерал Златан Стойков.

Каним всички граждани, членове на военно-патриотичните организации и съмишленици на откриването на изложбата и на концерта! ВХОД СВОБОДЕН!

0.0613