РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Регионални новини

08 Юни 17, 15:21 / Автор: рсосзр
Тече трескава подготовка за "Лятна академия Родолюбие-2017"
За пета поредна година Регионалният съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Русе (РСОСЗР) организира в летните месеци едноседмични занимания с деца от прогимназиалния курс, в които основна насока имат запознаването и популяризирането дейността на органите и службите за опазване на обществения ред, защита на населението от бедствия и аварии, охраната на националната граница, функциите, целите и задачите на военните формирования от БА, както и участие в тренинги по оцеляване в полеви условия, оказване на първа помощ и др.
След пилотното провеждане на лятната академия през 2016 г. на територията на община Ценово, явяваща се продължение на проекта "Лято във Военния клуб", през настоящата година проектът ще бъде реализиран в периода 3 - 7 юли с участници от град Две могили, като в заниманията ще вземат участие 20 деца – членове на клуб „Родолюбие” от 5-7 клас на СУ"Св.св.Кирил и Методий" в града.
Уточнени са програмата, партньорите, броят на участниците и ръководителите. Тече подборът на кандидатите, като предимство имат деца и внуци на членове на РСОСЗР, както и на партньори по проекта. За първи път с финансовата подкрепа на ЗК "Филип Тотю"- Две могили на участниците ще е осигурен ежедневно обяд. Проектът се реализира под патронажа на кмета на община Две могили, офицерът от запаса Божидар Борисов. Програмата предвижда на 6 юли децата от Две могили да посетят военния клуб, военното формирование, ПБЗН и гранична полиция. В последния ден е предвидено практическо занятие в естествена среда, палене на огън, приготвяне на храна в полеви условия, оцеляване сред природата, ориентиране и стрелба с въздушна пушка.
Лятна академия Родолюбие ще се проведе отново и в община Ценово, но вече на базата на натрупаният опит тя се организира от общинската организация на РСОСЗР, която ще завърши с посещение на участниците до Мемориалът "Военна гробница" при Тутракан.

0.0975