РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Регионални новини

10 Ноември 16, 16:49 / Автор: рсосзр
Учреден е фонд "Военни паметници" към РСОСЗР
След построяването на Мемориала на загиналите във войните в гр.Русе Управителния съвет на съюза съвместно с ръководството на Съюза на ветераните от войните-Русе взе решение да се учреди Фонд за поддържане, ремонт и построяване на нови военни паметници на територията на област Русе.
Като начало Фонда разполага със средства в размер на 5000 лева и се формира от дарения от членовете на РСОСЗР и средства от бюджета на сдружението, и от неизразходваните средства за построяването на Мемориала - 2809,85 лева, които по изричното настояване на Съюза на ветераните ще бъдат предназначени само за него.
Предстои Управителния съвет на РСОСЗР да приеме правилник за дейността на фонд „Военни паметници“ и ежегодно да отделя средства от бюджета си за неговото попълване, като изключително много ще се разчита и на външни дарители, институции, граждани и бизнесмени от област Русе.
На базата на извършеното каталогизиране на военните паметници в област Русе при изпълнението на проекта "Мъдрост и младост - една памет, едно Отечество" по НП "Родолюбие"-2015, Управителния съвет предвижда ежегодно да се изготвя план-програма за поддържане и ремонт на военните паметници в партньорство с кметовете на общини и Областната комисия "Военни паметници".
Вярваме, че няма да останем сами в това наше ново родолюбиво начинание и очакваме подкрепата на всички, които тачат паметта на падналите по бойните полета в името на Родината!

Вашите дарения можете да направите в брой в Централния клуб на сдружението гр.Русе, ул."Александровска" 77
или по
БАНКОВА СМЕТКА ЗА ПОПЪЛВАНЕТО НА ФОНД "ВОЕННИ ПАМЕТНИЦИ" КЪМ РСОСЗР В ОБЛАСТ РУСЕ
Уникредит Булбанк АД
BIC: UNCRBGSF
BG22 UNCR 9660 1041 8152 04


0.0391