РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Регионални новини

20 Април 16, 14:01 / Автор: рсосзр
Пътуващата изложба по проекта "Мъдрост и младост-една памет, едно Отечество" гостува в с. Щръклево
На 19 април 2016 г. изложбата, отразяваща резултатите от проекта „Мъдрост и младост – една памет, едно Отечество” беше открита в с. Щръклево, община Иваново.

На откриването присъстваха Председателят о.р.майор Д.Вълков и  представители на УС на РСОСЗР – Русе. Членовете на Общинската организация на СОСЗР в селото, учениците, служителите в читалището и жителите на селото с интерес разгледаха постерите и представените документи, снимки и книги. Директорът на училището г-н Бананов и библиотекарката г-жа Кутинчева получиха подарък от председателя на РСОСЗР г-н Вълков луксозния албум „Военните паметници в Русенска област” и диск с презентации, свързани с военната история на русенския край.  Жителите на Щръклево с интерес чуха историята на паметника на загиналите във войните в тяхното село, открит на 7 май 1926 г. от самия министър на войната генерал Вълков, заявявайки гордостта си че генерал Кутинчев произхожда именно от щръклевския род Кутинчеви.  

До настоящият момент изложбата беше показана в общините Ценово, Бяла, Борово, Две могили и Иваново. Нейният път продължава в община Ветово и ще приключи в община Сливо поле. Навсякъде се възприема изключително положително и с подчертан интерес от млади и стари.


0.0661