РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Регионални новини

28 Февруари 16, 17:01 / Автор: рсосзр
Годишно Отчетно събрание на РСОСЗР за изминалата 2015 г. се проведе във Военния клуб
В отчетното събрание участваха делегати от всички общински организации на съюза.
На събранието беше изнесен обстоен отчетен доклад за дейността през изтеклата 2015 г. , като акцентът беше поставен върху реализираните проекти "Лято във Военния клуб" и "Мъдрост и младост-една памет, едно Отечество". Във връзка с издирените архивни документи и изработените студии през 2016 г. се предвижда издаването на две книги за историята на РСОСЗР и на Военния клуб.
С голямо удовлетворение беше посрещнато и началото на строителството на Мемориала на загиналите във войните за национално обединение в гр. Русе, чийто съинициатор е Регионалния съюз заедно със Съюза на ветераните от войните гр. Русе. Специално за откриването на Мемориала е определен 6-ти май и ще бъде изготвен сценарий за официалната церемония. В дарителската кампания се включиха всички членове на РСОСЗР, а от бюджета за 2016 г. бяха предвидени още 5000 лв., като заедно с тях дарените средства от Регионалния съюз възлизат на около 15 000 лева.
Приети бяха финансовият отчет за 2015 г., бюджета за 2016 г. и  докладът на Регионалната контролна комисия.
Планът за работа през 2016 г. акцентира върху работата с подрастващото поколение, доразвиване на клуб "Родолюбие" и отбелязването на две важни годишнини: 100-години от Тутраканската епопея и 140-години от Априлското въстание.

Гости на събранието бяха колегите от сродната Асоциация на запасните от гр.Гюргево, Румъния. Не на последно място беше обърнато внимание и на международното сътрудничество. В съвместният план двете организации ще бъдат заедно на връх Шипка на 3-ти март и на 6-ти май, а в началото на септември при честванията на мемориала в гр. Тутракан. Планирани са съответно гостувания от българска страна на националния празник на Румъния и на празника на румънската армия.

Отчетният доклад за 2015 г. и Планът за работа през 2016 г. са публикувани в раздел "Публикации"

0.1057