РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

  RU   EN   [BG]  
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)
За нас
Ръководни органи
Структура
Новини
Събития и обяви
Публикации
Международно сътрудничество
Членство
Контакти
Полезни връзки
Военни организации
Проекти на РСОСЗР


ФОНД "Военни паметници" Фото Галерия Документи

Новини / Регионални новини

04 Декември 15, 10:28 / Автор: рсосзр
15 години общинска организация на РСОСЗР гр. Сливо поле
На 3 декември 2015 г. в с. Ряхово, община Сливо поле се състоя тържествено честване на 15-годишнината от основаването на общинската организация на съюза в община Сливо поле.
Доклад за дейността на организацията беше изнесен от нейния председател кап.о.з. Милко Тонев. Общинската организация е една от водещите в изследователската дейност по издирване и съхраняване на факти и събития, свързани с участието на местната общност във войните за национално обединение. До момента са издадени 3-те книги "Летописна книга на общинската организация на РСОСЗР в Сливо поле", "Военнослужещи от 5-ти пехотен дунавски полк жители на Сливополската община", "Участници от Сливополската община във Втората световна война".
На тържеството присъства ръководството на РСОСЗР. От името на Управителния съвет на РСОСЗР Поздравителен адрес беше връчен от председателя на съюза о.р.майор Димитър Вълков. Гости на празника бяха двамата останали живи ветерани и първия председател на общинската организация о.з.подп. Асен Тончев. Поздравителни адреси бяха поднесени от кмета на общината о.з.полк. Валентин Атанасов и кмета на кметство Ряхово, а също и от училището, читалището и дневния център за социални услуги. След тържествената част беше положен венец пред паметника на загиналите във войните в центъра на с. Ряхово.

Снимки от събитието вижте на Фейсбук страницата на съюза

2.1656