РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Регионални новини

26 Юни 15, 16:02 / Автор: рсосзр
Председателят на Управителния съвет на РСОСЗР Русе е произведен в следващо офицерско звание "майор"
Във връзка с 25-годишнината от възстановяването дейността на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва със Заповед КВ-206 от 19.06.2015 г. на Министъра на отбраната, Председателят на Управителния съвет на РСОСЗР гр.Русе капитан Димитър Вълков е произведен в следващо офицерско звание "майор" за същественият му принос в съхраняването на воинските добродетели, бойната слава на Българската армия и военно-патриотичното възпитание на подрастващото поколение.
Капитан Димитър Вълков е възпитаник на ВНВУ „В.Левски” гр. Велико Търново. Завършил е команден профил с военна специалност "Химически войски" и гражданска специалност инженер-химик, като първенец на випуск "Химици 1984". Служи, като офицер от Българската армия, заемайки командни длъжности в 59-ти полк за ЯХБЗ до 1994 г., след което излиза в разпореждане и се уволнява с воинско звание "капитан".
От 2004 г. е активен член на РСОСЗР Русе, заемайки последователно длъжността Председател на общинска организация на съюза в община Иваново, а от 2010 г. е избран за  Председател на съюза в област Русе.
Със своята плам и енергия в дейността си през годините той доказа, че е един достоен български офицер и заслужи уважението на  членовете на съюза и русенската общественост, издигайки авторитета на съюза и запасното воинство в област Русе, страната и чужбина.

0.1403