РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Национални новини

03 Март 15, 22:32 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе отпразнува Националния празник на връх Шипка
За поредна година внушителна група от Регионалния съюз на ОСЗР Русе съвместно с колегите от Гюргево участва в официалните чествания на националния празник, като положи венци и цветя пред паметника на връх Шипка.
За участие в тържествата бяха удостоени и ученици от училищата "Христо Ботев" и "Васил Априлов", които спечелиха първите места в организираните конкурси от общинската организация на РСОСЗР в град Русе по случай 137-годишнина от Освобождението на България от османско владичество.
В събитието се включиха около 200 членове на общинските организации в Русе, Иваново, Борово, Ветово, Бяла и Ценово, които пътуваха до върха с общо 5 автобуса осигурени от Управителния съвет на съюза.
На връщане от тържествата част групата се включи в тържествената заря-проверка в град Бяла, организирана по случай националния празник 3-ти март.
В град Русе в тържествата пред Паметника на Свободата участваха членове на общинска организация Русе, като по-късно се включиха в официалното откриване на обновената къща-музей на героичната русенка Баба Тонка.

*Снимки от празника можете да видите на Фейсбук страницата на съюза

0.0599