РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Регионални новини

21 Юли 14, 16:40 / Автор: pmrs
Проектът "Лято във Военния клуб 2014" беше тържествено открит днес
Летните занимания за деца във Военния клуб се организират за трета поредна година под патронажа на Областния управител на област Русе, с финансовата подкрепа на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от резерва и запаса - РСОСЗР гр.Русе. Те са в унисон със задачите на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело” към Министерството на отбраната по военно-патриотичното възпитание на младежта.
Проектът "Лято във Военния клуб 2014" беше тържествено открит днес от Областния управител на област Русе.
На тържеството присъстваха ръководството на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Началникът на гарнизона, Началникът на Военното окръжие, Началникът на Пожарна безопасност и защита на населението.

В проекта участват 19 деца от 4-7 клас на русенските училища.
Официалното откриване започна с издигането на националния флаг под звуците на химна на Република България пред строя на децата и присъстващите гости. Приветствия поднесоха Областния управител и Председателя на Управителния съвет на РСОСЗР.

Заниманията за децата ще бъдат в периода 21 юли - 1 август, в които те ще имат възможност да се запознаят с въоръжение и техника на Българската армия, и ПБЗН, да придобият навици и умения за оцеляване в критични ситуации. След обучението от БЧК да придобият навици и умения за оказване на първа помощ на свои връстници . Децата ще имат възможност да гледат филми от поредицата „Българско военно-документално кино”, които ще ги запознаят с целите и задачите на Българската армия. За всеки участник са осигурени тениска и шапка с логото на проекта и знака на РСОСЗР.

Предвиждат се и военно-приложнни занимания, като строева подготовка, стрелба с въздушна пушка, хвърляне на учебна граната, устройване на бивак и начини за оцеляване в критични условия, спортно ориентиране. Ще бъдат посетени Регионалния исторически музей, Русенската библиотека, а в един от дните се предвижда екскурзия с членове на РСОСЗР Русе до историческа забележителност, свързана с военната история на страната и региона.

Снимки от събитието можете да видите на Фейсбук страницата на РСОСЗР

0.0633