РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Регионални новини

27 Март 14, 08:50 / Автор: pmrs
Общинската организация на РСОСЗР Русе почете паметта на тракийци и превземането на Одринската крепост
На 26.03.2014г. пред паметника на Стефан Караджа се проведе тържествено честване ня Деня на Тракия и 101-годишнината от превземането на Одринската крепост

Организатор на мероприятието бе Тракйското дружество в град Русе. Тържеството бе открито с кратко слово от председателя  му г-жа Геновева Божкова. Слово  произнесе и  общинският съветник  г-н Искрен Веселинов. Певческа група от тракйското дружество изпя  химна на тракийците.

На тържеството присъстваха  представители на партии,  организации  и граждани. Общинската организация при РСОСЗР-Русе  също присътва там и отбеляза 101 години от  победата  над  Одринската крепост, подвига на българската армия, която дари свободата на тракийските българи. Развяли знамето на общинската организация и поставили отличителните си шалчета  и знака  на РСОСЗР –Русе те се открояваха в множеството  от останалите  граждани.

Бяха поднесени венци и цветя  на паметника на Стефан Караджа от партии и граждани. Общинската организация при РСОСЗР-Русе  поднесе цветя  в чест на загиналите  български воини в битката за Одрнн и Балканската война  и застана в едноминутно мълчание  за да почете паметта на героите.

Снимки от събитието вижте във Фотогалерия>>>

0.1229