РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Международно сътрудничество

02 Септември 13, 17:56 / Автор: pmrs
В община Ценово се проведоха състезанията по футбол, тенис на маса, шах, табла и риболов между организациите в Русе и Гюргево
На 01 септември 2013 г. съгласно подписаното споразумение за сътрудничество между РСОСЗР Русе и ANCMR Giurgiu в община Ценово и на река Янтра се проведоха традиционните състезания по шах, табла, тенис на маса, футбол и риболов.
Преди началото на състезанията от двете групи на РСОСЗР Русе и ANCMRR Giurgiu беше положен венец пред паметника на загиналите във войните от община Ценово. Гостите бяха посрещнати по стар български обичай с пита, мед и сол.
По покана на кмета на община Ценово д-р Петър Петров ръководствата на двете организации имаха възможността да се запознаят с работата на общината и плановете за нейното развитие. В хода на разговорите от Председателя на организацията от Гюргево ген. Флориан Урдой беше споделено, че този вид мероприятия е една от най-добрите форми на взаимно сътрудничество и опознаването на двете страни и народи.

В състезанията участваха отбори с представители от всички общински организации на РСОСЗР.
От българска страна най-добре се представиха отборите по футбол и шах. В останалите дисциплини отборите на РСОСЗР заеха второ място.
Турнира по футбол завърши 7 : 2 в полза на отбора на РСОСЗР.
При риболова на българските представители не достигнаха 100 гр., за да заемат 1-вото място. За разочарование на риболовците река Янтра не беше много щедра откъм риба.

След приключването на състезанията на отборите бяха връчени купи и грамоти от Председателя на УС на РСОСЗР о.р.к-н Димитър Вълков.

Снимки от събитието можете да видите във Фотогалерия>>>

 

0.0668