РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Регионални новини

06 Май 13, 18:06 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе тържествено отбеляза 6 май
Денят на храбростта и Българската армия беше тържествено отбелязан от членовете на РСОСЗР Русе
Днес по обед в Русе се състоя шествие с частица от мощите на Свети Георги Победоносец и тържествена церемония по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия. Шествието, водено от Общинския духов оркестър, се отправи от храма "Света Троица" към Паметника на загиналите в Сръбско - българската война за независимост. 
Общинска организация Русе се включи в тържествата по повод на Празника на храбростта и БА, и денят на град Русе, като положи венец пред паметника на загиналите в сръбско-българската война войници и офицери от 5-ти пехотен дунавски полк.

Общинската организация Иваново на РСОСЗР Русе тържествено отбеляза Деня на храбростта и българската армия. Пред почистения и обновен паметник на загиналите във войните в с. Щръклево бяха положени венци в знак на признателност към загиналите 129 щръклевчани за свободата и независимостта на България. Дружество Щръклево с председател к-н о.з. Иван Георгиев е едно от най-големите в общинската организация и основният му състав е от офицери и сержанти от бившата авиобаза Щръклево Кратко слово в памет на загиналите беше произнесено от Председателя на УС на РСОСЗР к-н о.р. Димитър ВълковСнимки от честванията вижте във Фотогалерия>>>
 

0.1278