РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Национални новини

13 Април 13, 18:13 / Автор: pmrs
Делегати от Русе взеха участие в Осмия конгрес на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР)
На 11 и 12 април 2013 г. в Централния военен клуб в столицата се проведе Осмия конгрес на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР)
В работата на конгреса активно участие взеха 7 делегати от РСОСЗР Русе, който е колективен член на националния съюз.
Поздравления към делегатите бяха отправени лично от Президентът Росен Плевнелиев, министрите на отбраната и вътрешните работи Тодор Тагарев и Петя Първанова и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов.
СОСЗР заяви категоричната си подкрепа на президента и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев за успешното изпълнение на неговата отговорна мисия, произтичаща от Конституцията на страната при настъпилите трудни времена за България.
В деня на откриването на кампанията за предсрочните парламентарни избори делегатите призоваха членовете и симпатизантите на съюза да участват активно в нея и в народния вот, ръководейки се от неговия девиз „България над всичко, всичко за България!”

Поздравления бяха поднесени още от Служебният премиер Марин Райков, Сергей Станишев, министър-председател от 2005 до 2009 г. и Симеон Сакскобурготски, министър-председател от 2001 до 2005 г.

Гости на конгреса бяха и представители на съсловни организации от Македония, Сърбия, Украйна и Албания.

По време на обсъжданията за бъдещата дейност на съюза Председателят на РСОСЗР Русе о.р. к-н Димитър Вълков изнесе кратък доклад за дейността на Русенската организация, като предложи да се работи за обединяването на всички неправителствени организации в сферата на отбраната и сигурността в една обща организация по модела на ОСВО. Едновременно с това в изказването си Председателят на РСОСЗР Русе предложи да се даде по-голяма управленска и финансова самостоятелност на Областните съвети на съюза и създаване на условия за местна регистрация по ЗЮЛНЦ.

Конгресът прие редица промени в Устава на СОСЗР, по-важните от които бяха възможността за регистрация на клонове по места от Областните и Общински съвети,  приемането на войници от резерва и запаса, като асоциирани членове. Наименованието Централен съвет беше сменено с Управителен съвет.
Делегатите на Осмия конгрес на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) поискаха от изпълнителната и законодателната власт закон за запасното войнство. В своите решения те записаха да работят заедно с останалите военно-родолюбиви организации за изпълнение на тази задача.

Конгресът избра нов Управителен съвет, в който член е и Председателят на РСОСЗР Русе о.р.к-н Д.Вълков.
За председател на СОСЗР беше преизбран ген.л-т от запаса Стоян Топалов, който предложи на Управителния съвет Изпълнително бюро от 9 члена, от които двама заместници - ген. Златан Стойков и полк. Петров. Беше сменен и Главният секретар на съюза полк Зафиров, като неговото място зае полк. Гогов.

Снимки от събитието вижте във Фотогалерия>>>
 

0.0629