РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Регионални новини

02 Март 13, 11:00 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе връчи награди на учениците от СОУ "Христо Ботев" и ОУ "Васил Априлов"
По повод празника на СОУ "Христо Ботев" гр. Русе и 135-годишнината от освобождението на България в Доходното здание бяха връчени наградите от конкурса за рисунка, свързана с 3-ти март 1878 г.
Конкурса е организиран съвместно с ръководството на СОУ "Христо Ботев"  и Общинската организация на РСОСЗР в община Русе. Активно съдействие в мероприятието оказаха членовете на дружество "Приста" с председател о.з.полк.Антонов.

Наградите бяха връчени от Председателя на Управителния съвет на РСОСЗР о.р. к-н инж. Димитър Вълков и Председателя на общинска организация Русе о.з.подп. Николов.
Преди награждаването с патротична реч, изнесена от о.з.полк.Антонов, препълнената зала на Доходното здание беше поздравена с празника на СОУ "Христо Ботев" и Националния празник 3-ти март.
Голямата награда за победителя в конкурса е посещение на връх Шипка, заедно с родителите си на 3-ти март, където РСОСЗР ще участва в празненствата по случай Националния празник на Република България.
На останалите участници класирали се в конкурса бяха връчени луксозни книги на историческа тематика.

По-рано през деня в ОУ "Васил Априлов" с участието на Руския консул в гр. Русе бяха връчени награди на най-добре представилите се ученици в конкурс по повод 135-годишнината от освобождението на града. В награждаването взеха участие представители на общинската организация на РСОСЗР Русе и дружество "Традиция".
Учениците от училището с интерес се докоснаха до старинните униформи и оръжия на облечените, като опълченци участници от клуб "Традиция".

Снимки от събитията вижте във Фотогалерия>>> 

0.0635