РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

  RU   EN   [BG]  
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)
За нас
Ръководни органи
Структура
Новини
Събития и обяви
Публикации
Международно сътрудничество
Членство
Контакти
Полезни връзки
Военни организации
Проекти на РСОСЗР


ФОНД "Военни паметници" Фото Галерия Документи

Новини / Регионални новини

06 Октомври 12, 16:52 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе връчи наградите в ученическия конкурс по повод на 100 годишнината от Балканската война
Наградите бяха връчени от Председателя на Управителния съвет на РСОСЗР по време на откриването на паметник на загиналите в сръбско - българската, балканската, междусъюзническата и Първата световна войни жители на Средна кула.
В конкурса за ученическо творчество „Участието на русенци в Балканската война 1912-1913 г. – героизъм в името на България”, чийто организатор бе Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва гр. Русе, бяха връчени парични награди, плакети и грамоти на ученици, научни ръководители и оценители.

Първите три места в раздел "Историческа творба" , съответно спечелили парични награди в размер на 300, 200 и 100 лв., бяха отредени за възпитаници на СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ”. В раздел "Рисунки" бяха връчени парични награди за първите 3 места, съответно в размер на 150, 100 и 70 лв., а в раздел "Стихотворения" в размер на 150, 100 и 50 лв. Научните ръководители от своя страна получиха предметни награди – DVD уредба, дигитален фотоапарат и мобилен телефон, които бяха връчени от Председателя на Управителния съвет на РСОСЗР о.р.к-н Димитър Вълков.

Събитието се състоя по време на официалното откриване на паметник на загиналите във войните 38 жители от кв. Средна кула. Монументът е издигнат по инициатива на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Русе. Сред гостите на откриването бяха народният представител от ПП ГЕРБ Пламен Нунев, областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, директорът на Дирекция ”Обществен ред и сигурност“ на община Русе Спасимир Димитров. В събитието участваха и представители на съюза на офицерите от резерва от гр. Гюргево, Република Румъния

Тържествената церемония беше съпътствана със заупокойна молитва отслужена от епископ Яков пред читалището в кв. Средна кула Организатори на събитието бяха кметство Средна кула, членовете на Инициативния комитет по изграждането на паметника с председател Петър Каракашев и Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва гр. Русе. Венци и цветя бяха положени от всички гости и граждани.

В събитието участваха много граждани на кв. Средна кула, а специално за това бяха поканени Димитър Шеев и Пений Радулов - единствените живи ветерани от войните 

Повече за събитието вижте във Фото галерия>>>

 

3.6698