РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

  RU   EN   [BG]  
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)
За нас
Ръководни органи
Структура
Новини
Събития и обяви
Публикации
Международно сътрудничество
Членство
Контакти
Полезни връзки
Военни организации
Проекти на РСОСЗР


ФОНД "Военни паметници" Фото Галерия Документи

Новини / Регионални новини

01 Октомври 12, 19:24 / Автор: pmrs
Паметна плоча на загиналите във войните беше открита в с. Широково
По повод 100 - годишнината от Балаканската война на 29.09.2012 г. в с. Широково, община Две могили беше открита паметна плоча на загиналите във войните от селото
 Паметната плоча е изработена и монтирана по инициатива на Общинската организация на РСОСЗР в гр. Две могили с Председател к-н о.з. Петър Петров и полк. о.з. Григоров, жител на с. Широково.

Поставянето на паметната плоча се осъществява  под патронажа на Кмета на Община Две могили, с финансовата подкрепа на Управителния съвет на РСОСЗР гр. Русе и лични дарения на жители от селото.

Събитието беше съпътствано със заупокойна молитва пред паметника на загиналите жители на община Две могили в Балканската и Първата световна война.
Началото на Балканската воийна беше тържествено отбелязано с полагането на венци и цветя пред паметника, на което присъства Областния Управител на Област Русе г-н Стефко Бурджиев. 
Благодарствени адреси към спомоществователите за поставянето на  паметната плоча в с Широково бяха връчени от Председателя на УС на РСОСЗР о.р.к-н Димитър Вълков.

Вижте повече във Фотогалерия>>>
 

3.0421