РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

  RU   EN   [BG]  
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)
За нас
Ръководни органи
Структура
Новини
Събития и обяви
Публикации
Международно сътрудничество
Членство
Контакти
Полезни връзки
Военни организации
Проекти на РСОСЗР


ФОНД "Военни паметници" Фото Галерия Документи

Новини / Регионални новини

09 Юли 12, 17:29 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе съфинансира проект "Лято във военния клуб"
С вдигане на националното знаме от майор Петко Димов започна "Лято във Военния клуб" днес.
Събитието бе уважено от областния управител Стефко Бурджиев, който приветства събралите се над 20 деца от различни възрасти и различни училища в присъствието на началника на Военния клуб Огнян Жеков. Деница Аспарухова - главен специалист във Военния клуб, разказа какви ще са заниманията на русенчетата от днес.
Всички получиха шапки и тениски с надпис, представящ кампанията за първи път. Пряк ръководител ще е Сергей Димитров. От 9 до 27 юли деца от Русе ще се упражняват как да реагират при природни бедствия, непредвидени обстоятелства и проблемни ситуации в училищна среда. Заниманията ще се провеждат във Военния клуб, ул. „Одрин” № 4 и ще предлагат военна дисциплина, спортни и творчески игри.
В петък сутринта децата ще посетят военното поделение в Русе, където ще се запознаят на живо с боравенето с пистолет, автомат, ще се качат в БТР и БРДМ, военни камиони "Мерцедес".
Летният лагер е организиран от Областна администрация, Регионалния съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса-гр.Русе, БЧК - Русе, Центъра за ученическо научно и техническо творчество и Военен клуб – Русе. Събитието е част от програмата за отбелязване 100 години от Балканските войни.
РСОСЗР гр. Русе съфинансира проекта, като в програмата е включено и участие на членове на сдружението в мероприятията, като предстои беседа с подрастващите "Среща на поколенията".

3.0654