РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Регионални новини

26 Април 12, 09:58 / Автор: pmrs
Среща с учители по история от област Русе се проведе в клуба на РСОСЗР
На 25.04.2012 г. по покана на Председателя на Управителния съвет на РСОСЗР и със съдействието на Регионалния инспекторат по образованието в Русе се проведе среща по повод обявеният конкурс за ученическо творчество, свързан с честванията на 100 годишнината от Балканската война.
В срещата участваха представители на Регионалния съюз на ОСЗР, РИО Русе, Военният клуб  и учители по история в училищата от Русенска област.
На срещата беше представен регламента за провеждането на конкурса на областно ниво, бяха уточнени сроковете за представяне на творбите и членовете на комисията за оценка на представените разработки.
Срока за представяне на творбите беше удължен до 30 май 2012 г.
Срока за оценка на творбите ще бъде до 30 юни 2012 г.
Обявяването на резултатите и награждаването ще се състои през месец октомври 2012 г.

Стана ясно, че към  момента съществуват недоразумения къде трябва да бъдат представяни творбите, като се взе решение всички разработки да се представят лично или по пощата в централния клуб на РСОСЗР на ул. "Александровска" № 77 при зам.председателя по военно-патриотичната дейност на съюза о.з.подп. Людмил Марков.
ВАЖНО! Всички творби следва да се представят освен на хартиен и на магнитен носител, с оглед на това че след приключването на конкурса най-добрите творби ще бъдат издадени в отделен юбилеен сборник.

Участниците в срещата постигнаха съгласие да се оценяват всички творби, независимо от това дали са част от национално обявеният конкурс или са в рамките на обявеният от РСОСЗР конкурс на областно ниво свързан конкретно с участието във войната на 5-ти пехотен дунавски полк, тъй като всички те се отнасят за 100 годишнината от Балканската война.

Повече за Регламента вижте тук>>>

За контакти и нформация вижте тук>>>

0.0608