РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Национални новини

01 Март 12, 17:03 / Автор: pmrs
Българи и румънци заедно на Шипка
За поредна година внушителна група от Регионалния съюз на ОСЗР Русе съвместно с колегите от Гюргево ще участва в официалните чествания на националния празник, която ще положи венци и цветя пред паметника на връх Шипка
Тази година към Регионалния съюз отново ще се присъедини група от 10 души, членове на Асоциацията на офицерите от резерва от гр. Гюргево, Румъния, която ще сподели празника с българските си колеги. В 11 ч. всички ще изкачат връх Шипка и ще се включат в официалната церемония по отдаването на военни почести и полагане на венци. Ще бъде посетен и музеят вътре в паметника. В мероприятията на връх Шипка ще участват членове на общинските организации в Русе, Иваново, Борово, Бяла и Ценово.
На връщане групата ще посети Велико Търново, като ще се срещне с ръководството на организацията на СОСЗР в града. Там ще бъде подписано официално споразумението за съвместна дейност през 2012 г. между РСОСЗР - Русе и Организацията на офицерите от резерва- Гюргево. 

Честванията на националния празник по повод 134-годишнината от освобождението на България ще започнат още на 2-ри март в гр. Бяла, където ще се проведе тържествен митинг-заря. Специално за случая ще се построи и блок от членове на РСОСЗР от общинските организации в Бяла и Ценово, и ще бъдат положени венци в памет на загиналите герои. В церемонията ще се включат и представители от Управителния съвет на сдружението, които ще се срещнат с присъстващите гости от местната и държавната власт.

Програмата за 3-ти март предвижда още и участие в честванията в гр. Русе, където ще се включат членовете на Общинската организация в града. Групата ще се събере пред клуба на сдружението на ул.Александровска - заведението Ластрада/бивш р-т Потсдам/, след което ще се отправи с новото  знаме на общинската организация за полагането на венци и цветя пред паметника на свободата в центъра на Русе.
След приключване на официалната част ще бъде посетен организираният от кмета на община Русе празничен конерт в Доходното здание.
Празникът ще бъде отбелязан и във всички останали общински организации, където ще се проведат тържествени чествания с полагане на венци и цветя.

ШИПКА 2012>>>

0.1644