РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Регионални новини

30 Октомври 11, 09:20 / Автор: pmrs
Откриване на клуба на РСОСЗР
На 29.10.2011 г. на II -я етаж в сградата на бившия ресторант Потсдам официално беше открит клуба на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва и запасното воинство в гр. Русе
В началото на официалното откриване всички присъстващи изслушаха по военному химна на Република България и химна на РСОСЗР Русе - Велик е нашият войник.

В кратко слово Председателят на РСОСЗР Русе к-н инж.о.р. Димитър Вълков представи пред медиите, колегите от организацията в Гюргево, представители на другите военнопатриотични организации  в област Русе  и членовете на сдружението от всички общински организации какво е направено до момента и какво предстои да се случва в обновения клуб на РСОСЗР.

Присъстващите с интерес разгледаха двата офиса и клуба и изразиха  огромното си удовлетворение, че след толкова усилия най-после Регионалния съюз разполага с този уютен клуб. Място където от днес нататък ще могат да се провеждат официални мероприятия на сдружението, общинските организации и дружествата.
Клуба е оборудван и ремонтиран изцяло за сметка на наемателя на сградата собственост на РСОСЗР. 
Председателят сподели намеренията на Управителният съвет по повод  ползването на клуба да бъде за посрещането на официални гости, срещи с други сродни организации, представители на местната и държавната власт,  четене на лекции, провеждане на заседания на управителните органи, отбелязването на бележити годишнини и други важни мероприятия.

На общинската организация в гр. Русе за осигуряване на ежедневната им дейност ще бъдат предоставени клуба и офиса на бул.Фердинад, където доскоро се провеждаха заседания и мероприятия на съюза.  
Подаръци и поздравления бяха отправени и от полк.Йон Дуцу и ген. Флориан Урдой от организацията на офицерите от резерва в гр. Гюргево.
В поздравлението си ген. Урдой подчерта, че едва ли има друга организация в България и Румъния, която да разполага с толкова модерна клубна база.

Клуба беше осветен по стара българска традиция от представителите на Русенската митрополия на Българската православна църква. Осветена беше и специално подарената от колегите в Гюргево икона на Свети Георги Победоносец.
В края на официалното откриване всички присъстващи бяха поздравени лично от наемателя на сградата, собственик на веригата ресторанти Ла страда г-н Красимир Даков, след което се състоя тържествен обяд с много поздравления и отлично настроение.

Вижте повече във Фотогалерия

0.0364