РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Национални новини

08 Август 11, 09:46 / Автор: Спиридон Спиридонов
България е утвърдена да президентства Международната конфедерация на офицерите от резерва
Действително това е изключително голям успех, беше първият отзив на председателя на ЦС на СОСЗР генерал-лейтенант от резерва Стоян Топалов. Той благодари на Министерството на отбраната за подкрепата.
На заседанието на Съвета на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва (СИОР), което се проведе на 5 Август 2011 г., в рамките на 64-я  летен конгрес във Варшава, бе утвърдено България да поеме президентсвото на организацията за периода 2014 - 2016 г. 

Това е голямата новина за България, цялото ни запасно войнство и конкретно за СОСЗР, който е единствената наша неправителствена организация член на СИОР.
Действително това е изключително голям успех, беше първият отзив на председателя на ЦС на СОСЗР генерал-лейтенант от резерва Стоян Топалов. Той благодари и на  Министерството на отбраната.

Писмото на министъра на отбраната Аню Ангелов
за подкрепа на кандидатурата на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва да поеме международното президентство на СИОР през периода 2014 – 2016 г. беше прочетено и представено в Главната квартира на НАТО през февруари т.г.  Президентът на конфедерацията капитан I ранг от резерва Йон Ерлинг Тенвик изрази удовлетворение от  тази позиция на българлската държава, респективно на министър Ангелов.
 Радостната вест от Варшава съобщиха полковник от резерва Константин Попов вицепрезидент на СИОР за България и майор от резерва  Димитър Попов – помощник - главен секретар – СИОР за България, които участваха в работата на конгреса.

През лятото на 2009 г. СОСЗР бе домакин на 62-я летен конгрес на СИОР. Тогава България бе номинирана да оглави президенството на конфедерацията.
На 5 август т.г. във Варшава бе дадена висока оценка за нашата подготовка и кандидатурата ни бе утвърдена.

СИОР представлява интересите на 1,3 милиона резервисти от 36 държави – членове или не на НАТО. На практика това е най-голямата организация на резервистите в света. Тя е основана през 1948 г. В момента се председателства от Нарвегия.

0.0568