РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Регионални новини

21 Юли 11, 14:17 / Автор: pmrs
Официално откриване на ресторант Ла страда (бивш Потсдам)
На 20.07.2011 г. по покана на г-н Красимир Даков - наемателя на сградата на РСОСЗР Русе бившият ресторант Потсдам се проведе официална вечеря по повод завършването на ремонта и откриването на новия ресторант Ла страда.
На откриването присъства целият Управителен съвет на РСОСЗР, членове на Контролната комисия, председателите и секретарите на общинските организации.
Всички присъстващи разгледаха с изключителен интерес новото амплоа на сградата "Дом паметник на запасното воинство", в която доскоро се помещаваше ресторант Потсдам.
В събитието по покана на Председателя на УС участваха и нашите приятели от организацията на офицерите от резерва на Румъния в град Гюргево, които не скриха възхищението си от това, което видяха, като си взеха едно меню и поеха ангажимента, че отсега нататък при всяко тяхно идване в Русе задължително ще бъдат най-активните посетители, а отделно от това ще направят реклама в Гюргево.

 Председателят на УС на РСОСЗР к-н о.р. Димитър Вълков представи на всички участници ремонтираният и обновен клуб на Запасното воинство, който в най-скоро време ще бъде оборудван и предстои официалното му откриване. За откриването на клуба ще бъдат поканени Общинският съвет на градската организация в Русе и всички председатели на дружества в града.

Най-после, след толкова години ходене по мъките Регионалният съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва в гр. Русе постигна поставената си голяма цел.
Тепърва запасното воинство в Русе и региона ще има възможността да се ползва от новата придобивка. 

Мероприятието уважи и областният управител на област Русе г-н Пламен Стоилов, който между впрочем също е офицер от резерва, възпитаник на вонното училище във Велико Търново.
Г-н Даков обяви, че в новия ресторант Ла страда всички членове на РСОСЗР са добре дошли и направи реверанс, като обяви 20 % отстъпка за всеки член на съюза, който пожелае да опита от вкусното меню след представянето на членска карта. Подробностите по ползването на отстъпката за членовете на РСОСЗР ще бъдат уточнени допълнително.
Беше поет и ангажимента съгласувано с УС на РСОСЗР да се оборудва клубът на съюза максимално бързо, така че да бъдат изпънени всички изисквания отправени към него.
Едновременно с това от г-н Даков е поръчана и табела с надпис и герба на Регионалния съюз, която ще бъде поставена на видно място на входа на сградата. 

На 28.07.2011 г. С изпълнения на известни откъси от оперни постановки на улица "Александровска" Тримата тенори превърнаха в градски празник откриването на "Ла Страда" /"Улицата"/ в Русе. За радост на стотици русенци и гости на града върху открита сцена пред най - новото заведение в града в рамките на около час звучаха обичани мелодии, при това напълно безплатно. Желаещите имаха възможност да направят снимки на певците, които бяха облечени в строги костюми, а в самото начало - и в средновековни одежди. Такова бе решението в цялостното оформление на събитието, завършило с пищна заря.
За участие в събитието бяха и официално поканените бивш председател на РСОСЗР полк.о.з. И.Иванов и настоящият к-н о.р. Д.Вълков, с неуморните усилия на които РСОСЗР постигна дълго мечтаната цел.
Всички ние членовете на РСОСЗР Русе можем най-после да се поздравим с успеха и да се гордеем с най-красивата сграда в гр. Русе, която ще остане за идните поколения-наследници на българското воинство! 

Вижте моменти от откриването във Фотогалерия>>>

0.0988