РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Регионални новини

01 Март 11, 09:51
Паметник на загиналите руски офицери и войници в Руско-турската война 1877-1878 г. беше открит в с. Щръклево
Паметникът, посветен на руските войни и офицери, загинали по време на Руско-турската освободителна война 1877-1878 г., в боевете при село Щръклево е издигнат благодарение на Генералното консулство на Руската федерация в град Русе и дарители с възрожденски сърца – „Скални материали”АД град Русе, Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва в град Русе
През 2010 г. Управителният съвет на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва -Русе взе решение да подкрепи тази благородна инициатива на Кмета на община Иваново, като от сдружението с договор за дарение бяха преведени 3 хиляди лева за изграждането на паметника.

От кмета на община Иваново г-жа Данка Матеева беше обявено официално и потвърдено от Председателя на УС на РСОСЗР к-н о.р.Димитър Вълков, че грижата за поддържането на паметника се поема от местната структура на съюза.
Подкрепата на подобни инициативи, както и поемането на ангажимент за поддържането на воинските паметници на територията на област Русе са сред приоритетите в дейността на Регионалния съюз, като по време на откриването Председателят на УС се договори с Директора на Исторически музей Русе г-н Николай Ненов да се организира среща за уточняване на възможностите за партньорство в тази насока.

Откриването беше почетено от членове на УС на РСОСЗР, като беше положен венец от името на съюза.
В церемонията участваха много жители на с.Щръклево, деца от ОУ "Христо Ботев", Зам-областният управител г-н Иван Григоров, полк. Александър Ситников-военен аташе на Русия в Република България, Владимир Климанов-Генерален консул на Русия в гр. Русе, г-н Николай Ненов-Директор на Исторически музей в гр. Русе.
По време на събитието бе изнесена кратка литературно-музикална програма от самодейци и ученици от с. Щръклево.

Повече за събитието вижте във Фотогалерия>>>
0.2494