РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Национални новини

06 Ноември 09, 10:19 / Автор: в-к Българска армия
Военните полицаи отбелязаха професионалния си празник
Своя осемнадесети рожден ден след възстановяването си празнуваха вчера воините от служба „Военна полиция” /ВП/.
Директорът на службата полковник Данчо Дяков приветства служителите и гостите с професионалния празник. Той накратко се спря на богатата история на военната ни полиция. Първите военно полицейски органи се сформират в Княжество в България, когато младата Българска армия укрепва. Подразделения на военна полиция са участвали в Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световни войни. След 45 години прекъсване на 5 ноември 1991 г. с постановление на Министерския съвет в системата на отбраната се създава военна полиция от нов тип. Появява се военно полицейско формирования типично за натовските армии.
Прочетен бе поздравителен адрес от министър председателят на Република България Бойко Борисов. През всичките тези години служителите на военна полиция не преставаха да доказват своя професионализъм и качества. Надявам се , че и в бъдеще ще продължите да работите все така всеотдайно за авторитета на службата и в името на справедливостта, се казва в премиерския адрес. Прочетени бяха и други поздравителни адреси.
Със заповед на министъра на отбраната бяха наградени: с почетен знак на МО „Св. Георги „ ІІІ степен майор Лиляна Гагова и майор Кунчо Стойчев и с почетен знак „Св. Георги” І степен за сержанти старши сержант Милен Георгиев.
Вашата служба има неотменимо място в българската отбрана и българските въоръжени сили, в системата на МО. За всичките ваши действия имате пълната подкрепа на министерството за да изпълнявате службата си по най-качествения начин. Искам да се гордеете и с миналото, но и с бъдещето на службата, приветства служителите от военна полиция министърът на отбраната.

0.1792