РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Регионални новини

12 Септември 09, 09:07 / Автор: pmrs
Делегати на VII конгрес на СОСЗР връчиха открито писмо до Председателя на Централната контролна комисия
След проведеното на 03.09.2009 г. разширено заседание на УС на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва-Русе с участието на делегатите на VII конгрес на СОСЗР беше възложено връчването на открито писмо до ЦКК, отнасящо се до изпълнение на неговите решения, свързани с избирането на Областен съвет и Областна контролна комисия в Русе.
Срещата се проведе с ген. Кендеров - Председател на ЦКК и нейният Секретар - полк. Парапанов.
Председателят на съюза ген. Топалов, отново имаше "неотложни ангажименти"!
В хода на срещата стана ясно, че в разпечатката от изказванията на делегатите от Русе, част от изразените мнения и позиции по време на  конгреса,  изобщо липсват и не са вписани в протокола!
Най-интересното в случая е, че при направената проверка веднага след конгреса за състоянието на съюза в област Русе от комисия водена от ген. Кендеров, с членове к-н Рангелов и п-к Господинов, същата даже не е изготвила писмено становище.
При проверката комисията посети всички общински организации и се увери на място, каква е структурата и числеността на членовете на Регионалния съюз и каква е на измислената от полк. Р.Стоянов Областна организация.
В крайна сметка групата делегати получи уверението от Председателя на ЦКК, че до края на м. септември на заседание на Изпънителното бюро на ЦС на СОСЗР ще бъде поставен въпроса за провеждане на Общо събрание в гр. Русе за избор на Областен съвет.
Делегатите на конгреса от Русе са възмутени от мудността на ЦС и неизпълнението на решенията на конгреса.
Явно на някого така му изнася! Докога да Ви чакаме Уважаеми господа?

0.0521