РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Национални новини

08 Август 09, 11:07 / Автор: в-к Българска армия
България е кандидат да оглави СИОР през 2014-2016 г.
Това стана ясно на завършилия в София 62-ри конгрес на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва (СИОР) и на Междусъюзническата конфедерация на офицерите медици от резерва (СИОМР).
Засега това е само кандидатура, която бе издигната от няколко държави членки на СИОР, но предстои нейното обсъждане, много е важна и подкрепата на Министерството на отбраната и на правителството, уточни председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР), генерал-лейтенант от резерва Стоян Топалов. В словото си при закриването на форума той благодари на 600-те участници от три континента за сериозното обсъждане на проблемите, за идеите и решенията, които се родили от дискусиите. Научихме, подчерта генералът, повече за по-нататъшното развитие на професионалната армия, разбрахме, че сме на прав път, защитавайки идеята за разработване и приемане на Стратегия за национална сигурност и на Закон за резерва.
Виждам, че България има правилна визия, що се отнася до набирането, подготовката, мотивирането и оборудването на резервните си сили, включително и със създаването на съответното законодателство, каза за в. „Българска армия” президентът на СИОР подполковник от резерва Вилям Верхейен. Той не скри отличните си впечатления от своите срещи с министъра на отбраната Николай Младенов и неговия заместник Аню Ангелов.
Тържественото закриване на конгреса бе предшествано от церемония по награждаването на първенците в състезанията по военно-приложни дисциплини. Отборната купа на победител спечели силният отбор на резервистите от Франция. След него се наредиха Германия и Великобритания. Капитан Стефан Николчев от България се класира на второ място от всички участници в стрелбата. Един от нашите тимове зае трето място в класацията между отборите, участващи за първи път. Смятам, че достойно представихме България, каза подполковник Матей Масов, организатор на надпреварата. Оценката на организационния комитет, бе че сме се справили перфектно, което за нас е много голяма награда, не скри удовлетворението си подполковникът.

0.1182