РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Национални новини

11 Юни 09, 09:15 / Автор: в-к Българска армия
Резервисти от В. Търново гостуваха на свои колеги от Румъния
Делегация от Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Велико Търново бе на посещение на свои колеги в гр. Питещ, Румъния. Делегацията бе водена от областния председател на СОСЗР о.р. полковник проф. Михаил Харалампиев.
Визитата имаше за цел обмяна на опит в сферата на сътрудничеството с държавните структури при ликвидиране последиците от бедствия, аварии и катастрофи, както и в социалната политика по отношение на резервистите и ветераните. Коментирани са били и взаимодействието между офицерите от резерва и действащата армия в двете страни. По време на посещението си българските резервисти са се срещнали с кметовете на гр. Питещ, гр. Куртя де Арджеш и гр. Кочещи. След връщането си във В. Търново офицерите от резерва се срещнаха с кмета на старата столица д-р Румен Рашев и му предадоха послание и плакет от градоначалника на Питещ.
Визитата в Румъния бе по линия на договор за сътрудничество в рамките на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва (CIOR). В края на август т.г. румънските офицери от резерва ще върнат визитата на българските си колеги във В. Търново. През май м.г. десетчленна делегация от румънски резервисти водена от о.р. генерал Димитриу - председател на областната структура на резервистите в гр. Питещ, посети В. Търново и НВУ “В. Левски”. Тогава бе подписано и споразумение за сътрудничество и съвместна дейност със СОЗР – В. Търново и бяха набелязани бъдещи общи задачи и участие в съвместни инициативи в рамките на CIOR.
 

0.0827