РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Национални новини

25 Май 09, 12:56 / Автор: в-к Българска армия
От 4 до 8 август т. г. в София ще се проведе 62-рият летен конгрес на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва на Алианса (СИОР)
Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) ще бъде домакин на сериозна проява в рамките на НАТО. От 4 до 8 август т. г. в София ще се проведе 62-рият летен конгрес на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва на Алианса (СИОР). България е първата от новите страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, на която се гласува доверие да организира най-голямото ежегодно мероприятие на СИОР.
В София, казва председателят на съюза генерал-лейтенант от резерва Стоян Топалов, ще пристигнат 1500 офицери делегати и гости на конгреса. Най-голямата проява ще бъде симпозиумът на тема „Набиране и участие на офицери от резерва в мисии на НАТО”. В програмата са предвидени още симпозиум на офицерите медици от резерва, който ще се проведе във ВМА. На 6 и 7 август в хотел „Шипка” на ИА „Социални дейности на МО” ще има семинар на младите офицери от резерва. В рамките на конгреса за втори път нашата страна ще бъде домакин на езиковата академия на СИОР. Тя ще продължи две седмици в НВУЦ „Чаралица”.

0.0618