РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Регионални новини

10 Август 18, 12:17 / Автор: РСОСЗР
Подполковник о.з. Владимир Димов е изключен от редовете на РСОСЗР-Русе
С Решение на Управителния съвет на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва гр. Русе по т.4 от Протокол № 4/21.07.2018 г., на основание чл.14, ал.3, във връзка с чл.11 от Устава на РСОСЗР – Русе за системно и грубо нарушаване на Устава при наличието на виновно поведение подполковник о.з. Владимир Димов беше изключен от редовете на РСОСЗР – Русе

08 Юни 18, 14:21 / Автор: рсосзр
ОБЛАСТЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС на тема: „Снимките разказват – спомени от войните за национално обединение 1885 – 1918 г.”
В навечерието на стогодишнината от края на Първата световна война Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва гр. Русе под егидата на Областния управител на област Русе в партньорство с Регионално управление на образованието – Русе, Държавен архив – Русе и Военен клуб - Русе организират ОБЛАСТЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС на тема: „Снимките разказват – спомени от войните за национално обединение 1885 – 1918 г.”

26 Март 18, 15:10 / Автор: рсосзр
Нова организационно-управленска структура на РСОСЗР
На 24 март 2018 г. новоизбрания Управителен съвет на РСОСЗР проведе своето второ заседание след отчетно-изборното събрание. Съгласно Устава на сдружението беше приета нова организационно-управленска структура на Съюза, като беше възстановена длъжността заместник-председател по социалната дейност.

19 Март 18, 12:23 / Автор: рсосзр
Приключи отчетно- изборното събрание на РСОСЗР Русе
На 17 март 2018 г. във Военен клуб Русе се проведе отчетно- изборното събрание на РСОСЗР Русе. Гости на събранието бяха кмета на община Русе г-н Пламен Стоилов , главния секретар на Съюза полковник Павел Станев , г-жа Василка Илиева председател на Съюза на ветераните от войните в Русе, подп. Адриан Драгуц председател на Ancmrr Giurgiu , м-р Петров от ВО Русе и др. Поздравителни адреси бяха получени от Областния управител г-н Галин Григоров и командирите на военни формирования в Русе.

23 Октомври 17, 10:50 / Автор: рсосзр
РСОСЗР-Русе ще отбележи своята 110-годишнина с изложба и тържествен концерт
На 28 октомври 2017 г. се навършват 110-години от създаването на дружеството на запасните офицери в град Русе. По този повод Управителния съвет на съюза организира тържествен концерт и изложба, отразяваща дейността и приноса на организацията в обществено-културния живот на града от създаването й на 28 октомври 1907 г. до наши дни.

08 Юни 17, 15:21 / Автор: рсосзр
Тече трескава подготовка за "Лятна академия Родолюбие-2017"
За пета поредна година Регионалният съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Русе (РСОСЗР) организира в летните месеци едноседмични занимания с деца от прогимназиалния курс, в които основна насока имат запознаването и популяризирането дейността на органите и службите за опазване на обществения ред, защита на населението от бедствия и аварии, охраната на националната граница, функциите, целите и задачите на военните формирования от БА, както и участие в тренинги по оцеляване в полеви условия, оказване на първа помощ и др.

11 Май 17, 16:39 / Автор: рсосзр
Приет е Правилник за Фонд "Военни паметници" към РСОСЗР
На последното си заседание от 29.04.2017 г. Управителния съвет на РСОСЗР разгледа и прие Правилник за организацията и дейността на Фонд "Военни паметници".

11 Февруари 17, 15:23 / Автор: рсосзр
Излезе от печат книга за историята на РСОСЗР-Русе
На 16 февруари 2017 г. (четвъртък) от 17.30 часа в камерна зала „Генерал Драндаревски” на Военен клуб-Русе ще бъде представена книгата „Съюзът на офицерите и сержантите от запаса в гр.Русе през годините и днес”. Монографията, с автор Димитър Вълков, представя задълбочено и пространно изследване за създаването и дейността на Съюза в гр.Русе, и разкрива неговото обществено значение и роля в цялостния живот на града и страната през последните 110-години. За книгата ще говори доц. д.и.н. Любомир Златев от Русенски университет „Ангел Кънчев”

21 Ноември 16, 12:22 / Автор: рсосзр
Приключи ученическия конкурс „Първата световна война – неосъщественият национален идеал за България, победа или поражение“
Награждаване на отличените в ученическия конкурс „Първата световна война – неосъщественият национален идеал за България, победа или поражение“ се състоя от 15.00 часа на 18.11.2016 г. в салона на Военен клуб- Русе. Темата предизвика широк интерес сред учениците, като за участие в конкурса бяха подадени над 40 творби. Конкурсът се провежда под патронажа на Областния управител на област Русе, а съорганизатори са Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва Русе и Регионално управление на образованието Русе. Инициативата се реализира във връзка с изпълнение на Националния план за отбелязване на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея. Награждаването на победителите бе в навечерието на Деня на сухопътните войски.

10 Ноември 16, 16:49 / Автор: рсосзр
Учреден е фонд "Военни паметници" към РСОСЗР
След построяването на Мемориала на загиналите във войните в гр.Русе Управителния съвет на съюза съвместно с ръководството на Съюза на ветераните от войните-Русе взе решение да се учреди Фонд за поддържане, ремонт и построяване на нови военни паметници на територията на област Русе.

27 Септември 16, 11:15 / Автор: рсосзр
РСОСЗР Русе обявява Областен ученически конкурс по повод 100-годишнината от Първата световна война
Обявен е областен ученически конкурс на тема: „Първата световна война – неосъщественият национален идеал за България, победа или поражение“ В рамките на събитията, посветени на кръглата годишнина и приетия с Решение №501/23.06.2016 г. Национален план за отбелязване на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея, Областна администрация на Област Русе, Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – гр. Русе и Регионално управление на образованието – Русе, организират ученически конкурс при следния регламент:

18 Юли 16, 17:49 / Автор: рсосзр
Лятна академия "Родолюбие" беше открита в община Ценово
Регионалният съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Русе разширява дейността си по патриотично възпитание. Проектът „Мъдрост и младост – една памет, едно Отечество“, чрез който започна работа клуб „Родолюбие“, продължава в една от общинските структури на Съюза.

20 Април 16, 14:01 / Автор: рсосзр
Пътуващата изложба по проекта "Мъдрост и младост-една памет, едно Отечество" гостува в с. Щръклево
На 19 април 2016 г. изложбата, отразяваща резултатите от проекта „Мъдрост и младост – една памет, едно Отечество” беше открита в с. Щръклево, община Иваново.

05 Април 16, 10:11 / Автор: рсосзр
Кмета на община Русе е удостоен със званието "Почетен член" на РСОСЗР гр. Русе
Управителния съвет на РСОСЗР гр. Русе с решение от 03.04.2016 г. удостои кмета на община Русе и още трима офицери със званието "Почетен член".

28 Февруари 16, 17:01 / Автор: рсосзр
Годишно Отчетно събрание на РСОСЗР за изминалата 2015 г. се проведе във Военния клуб
В отчетното събрание участваха делегати от всички общински организации на съюза.

25 Февруари 16, 09:19 / Автор: рсосзр
Започна строителството на Мемориала на загиналите във войните в гр. Русе
Най-после стигнахме до заветната цел! Започваме! На 22 февруари 2016 г., след заседанието на Инициативния комитет беше сключен договор за строителството на Мемориала. Изпълнител на проекта ще бъде строителна фирма "Адис-Калинов", с управител инж.Калин Калинов.

21 Декември 15, 15:49 / Автор: рсосзр
Приключиха отчетните събрания на общинските организации на РСОСЗР за 2015 година
С днешното събрание на общинската организация на РСОСЗР в гр.Сливо поле завърши отчетната кампания в общинските структури на съюза.

04 Декември 15, 10:28 / Автор: рсосзр
15 години общинска организация на РСОСЗР гр. Сливо поле
На 3 декември 2015 г. в с. Ряхово, община Сливо поле се състоя тържествено честване на 15-годишнината от основаването на общинската организация на съюза в община Сливо поле.

25 Ноември 15, 11:33 / Автор: рсосзр
Теоретична научна конференция по повод 100-годишнината от Първата световна война се проведе във Военен клуб Русе
На 24 ноември 2015 г. от 15,00 часа във Военен клуб гр. Русе се състоя теоретична конференция на тема:„100 ГОДИНИ ОТ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА - УЧАСТИЕ И ПОСЛЕДИЦИ”, с лектор на акад.Георги Марков.

01 Октомври 15, 11:04 / Автор: рсосзр
Ветеранът от войните о.з. подполковник Димитър Стоянов Ненов беше удостоен със званието "Почетен член"
Управителния съвет на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва РСОСЗР гр. Русе с решение от 30.09.2015 г. удостоява: о. з. подполковник Димитър Стоянов Ненов Ветеран от Втората световна война и първи комендант на гр.Русе със званието „ПОЧЕТЕН ЧЛЕН” на съюза за изключителни заслуги и принос при утвърждаване авторитета на запасното воинство в общинска организация гр. Русе, дружество „Стефан Караджа”, и във връзка с неговата достолепна 97-годишнина!

30 Септември 15, 10:10 / Автор: рсосзр
Общинския съвет на Общинска Организация при РСОСЗР в град Русе подкрепи кандидатурата на офицера от резерва Пламен Стоилов
Общинския съвет на Общинска Организация при РСОСЗР в град Русе със свое решение подкрепи кандидатурата на офицера от резерва Пламен Стоилов за кмет на община Русе. Абстрахирайки се от партийни пристрастия организацията подкрепи и още трима офицери, включени в листите за общински съветници, с оглед на това че местните избори са преди всичко избор за личности.

26 Юни 15, 16:02 / Автор: рсосзр
Председателят на Управителния съвет на РСОСЗР Русе е произведен в следващо офицерско звание "майор"
Във връзка с 25-годишнината от възстановяването дейността на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва със Заповед КВ-206 от 19.06.2015 г. на Министъра на отбраната, Председателят на Управителния съвет на РСОСЗР гр.Русе капитан Димитър Вълков е произведен в следващо офицерско звание "майор" за същественият му принос в съхраняването на воинските добродетели, бойната слава на Българската армия и военно-патриотичното възпитание на подрастващото поколение.

25 Април 15, 14:55 / Автор: pmrs
Юбилейна научна конференция се проведе на 25 април 2015 във Военния клуб
Темата на конференцията беше: „ВОЕННО-ПАТРИОТИЧНИТЕ СЪЮЗИ И ВОЕННИЯТ КЛУБ В ОБЩЕСТВЕНО-КУЛТУРНИЯ ЖИВОТ НА РУСЕ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ И ДНЕС” Същата се организира от РСОСЗР Русе по случай 25-годишнината от възстановяването на съюза и 125-годишнината от полагането на основния камък на първия Военен клуб в България – Военния клуб в гр.Русе.

09 Април 15, 10:08 / Автор: pmrs
Паметна плоча на генерал Захари Захариев-заслужил летец на България, беше открита в родното му село Басарбово
На 8-ми април 2015 г. в родното село на заслужилия летец на България генерал-полковник Захари Симеонов Захариев, един от строителите на съвременната българска авиация и командващ на ВВС беше открита паметна плоча пред читалището на село Басарбово, община Русе.

19 Ноември 14, 15:35 / Автор: pmrs
С отбелязването на празника на Сухопътните войски приключиха честванията за 130-годишнината на 5-ти пехотен дунавски полк
На 18.11.2014 г. във Военен клуб Русе се състоя тържество по случай празника на Сухопътните войски - 19 ноември. С отбелязването на този празник приключиха тържествата по случай 130-годишнината от формирането на Пети пехотен дунавски полк.

30 Септември 14, 10:14 / Автор: pmrs
През месец октомври РСОСЗР Русе организира редица мероприятия по повод 130-годишнината от формирането на Пети пехотен дунавски полк.
В рамките на обявената от РСОСЗР Русе програма за честванията на 130-годишнината от формирането на 5-ти пехотен дунавски полк до 23 октомври ще бъдат проведени лекоатлетически трибой, ученически конкурс и тържествен концерт.

21 Юли 14, 16:40 / Автор: pmrs
Проектът "Лято във Военния клуб 2014" беше тържествено открит днес
Летните занимания за деца във Военния клуб се организират за трета поредна година под патронажа на Областния управител на област Русе, с финансовата подкрепа на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от резерва и запаса - РСОСЗР гр.Русе. Те са в унисон със задачите на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело” към Министерството на отбраната по военно-патриотичното възпитание на младежта.

20 Юни 14, 15:13 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе обявява ученически конкурс на тема: "Дивните дунавци - героизъм и признателност"
Във връзка с програмата за честванията на 130-годишнината от формирането на Пети пехотен дунавски полк Управителния съвет на РСОСЗР, след съгласуване с РИО на МОН гр. Русе обявява регламента за ученическия конкурс, който се отнася за всички училища в област Русе.

16 Юни 14, 16:49 / Автор: pmrs
Програма за честване на 130 годишнината от формирането на 5-ти пехотен дунавски полк
РСОСЗР Русе представи на пресконференция основните мероприятия заложени в програмата за честване на бележитата годишнина. Програмата беше приета на заседание на Управителния съвет, след което беше организирано обсъждането й с партньори, местни и държавни институции.

12 Юни 14, 13:50 / Автор: pmrs
Стартира набирането на участници в проекта "ЛЯТО ВЪВ ВОЕННИЯ КЛУБ"
Летните занимания за деца във Военния клуб се организират за трета поредна година под патронажа на Областния управител на област Русе, с финансовата подкрепа на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от резерва и запаса - РСОСЗР гр.Русе. Те са в унисон с целите на РСОСЗР Русе и със задачите на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело” към Министерството на отбраната по военно-патриотичното възпитание на младежта.

04 Май 14, 20:43 / Автор: pmrs
Офицерски кандидат Валентин Донев беше удостоен посмъртно със званието Почетен член на РСОСЗР
На 3 май със званието Почетен член на РСОСЗР Русе посмъртно беше удостоен офицерски кандидат Валентин Донев, загинал на 03.05.2005 г. след взривяването от мина на джип "Хамър" при изпълнение на воинския си дълг в операцията на Българския военен контингент в Ирак.

27 Март 14, 08:50 / Автор: pmrs
Общинската организация на РСОСЗР Русе почете паметта на тракийци и превземането на Одринската крепост
На 26.03.2014г. пред паметника на Стефан Караджа се проведе тържествено честване ня Деня на Тракия и 101-годишнината от превземането на Одринската крепост

25 Март 14, 08:26 / Автор: pmrs
Среща на членове на РСОСЗР с народният представител Екатерина Заякова
На 24.03.2014 г. от 11,00 ч. в клуба на РСОСЗР Общинска организация - Русе проведе среща - разговор с народния представител от Коалиция за България от 19 МИР Екатерина Заякова. Срещата е по инициатива на дружество "Ген. Захари Захариев" с председател ст.л-т о.з.Рачо Радославов.

15 Март 14, 14:15 / Автор: pmrs
110 години от създаването на 31-ви пехотен силистренски полк "Железния"
На 14 март 2014 г. РСОСЗР Русе съвместно със съюза на ветераните от войните в гр.Русе участва в тържествата по случай създаването на полка и 69 годишнината от Дравската епопея. Пред събралото се множество г-жа Вася Бойчева-Председател на съюза на ветераните в гр.Русе, доброволка в 31 полк и жив участник във Дравската операция разказа своите спомени. За проявената храброст полкът получава прозвището "ЖЕЛЕЗНИЯ ПОЛК"

01 Март 14, 10:47 / Автор: pmrs
В навечерието на 3-ти март РСОСЗР Русе проведе редица инициативи с подрастващото поколение
Представители на Управителния съвет на РСОСЗР и Ръководството на Общинска организация Русе инициираха и участваха в мероприятия, свързани с националния празник 3-ти март и родолюбивото и патриотично възпитание на учащата се младеж.

22 Февруари 14, 20:30 / Автор: pmrs
Приключи отчетно-изборното събрание на РСОСЗР Русе
На 22 февруари 2014 г. във Военен клуб Русе се проведе отчетно-изборното събрание на РСОСЗР Русе.

19 Февруари 14, 08:55 / Автор: pmrs
Сборникът "Дунавски пристан" беше представен в Исторически музей Русе
На 18 февруари 2014 беше представена книгата "Дунавски пристан", издадена от клуба на творците към РСОСЗР Русе.

10 Февруари 14, 16:12 / Автор: pmrs
Клуб на РСОСЗР беше открит в общинска организация Иваново
На 9 февруари 2014 г. беше открит официално новият на клуб на общинска организация Иваново

13 Ноември 13, 17:05 / Автор: pmrs
Паметник на загиналите във войните беше открит в гр.Борово
Паметникът на загиналите във войните в периода 1885-1945 г.е изграден с основното спомоществователство на Регионалния съюз на ОСЗР в гр. Русе, по инициатива на общинската организация на РСОСЗР в гр. Борово.

02 Юли 13, 20:34 / Автор: pmrs
Създаден е Инициативен комитет за изграждане на паметник на загиналите във войните в гр. Русе
По инициатива на РСОСЗР Русе и Областния съвет на Съюза на ветераните от войните беше създаден Инициативен комитет за изграждане паметник на загиналите във войните в гр. Русе.

10 Юни 13, 20:32 / Автор: pmrs
Стартира проекта "Лято във Военния клуб"
Председателят на РСОСЗР Русе о.р.к-н Димитър Вълков и Началникът на гарнизон Русе подп.Петко Димов обявиха началото на проекта "Лято във Военния клуб"

30 Май 13, 18:37 / Автор: pmrs
Възстановени са надписите на паметника на загиналите във войните в с. Белцов, община Ценово
По инициатива на председателите на общинските организации на РСОСЗР в община Ценово - ст.л-т о.р. Митко Макавеев и община Русе - подп.о.з. Г.Николов съгласно годишния план за честванията на 100-годишнината от Балканската война в с. Белцов, община Ценово бяха възстановени имената на загиналите войници, сержанти и офицери от селото.

22 Май 13, 18:53 / Автор: pmrs
Общинската организация на РСОСЗР в гр. Русе участва в обявяването на резултатите от конкурса на тема Междусъюзническата война, организиран съвместно със СОУ "Христо Ботев"
Съгласно подписаното споразумение между дружество "Приста" към общинската организация и ръководството на СОУ "Христо Ботев" членове от ръководствата присъстваха на мероприятието организирано от училището на тема "ДЕНЯТ НА ПРЕСТЪПНОТО БЕЗУМИЕ".

16 Май 13, 22:01 / Автор: pmrs
Клубът на творците към РСОСЗР издаде първото си печатно издание
Клубът на творците към Русенската общинска организация на РСОСЗР с председател о.р.л-т Огнян Беломорски издаде първата си книга

06 Май 13, 18:06 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе тържествено отбеляза 6 май
Денят на храбростта и Българската армия беше тържествено отбелязан от членовете на РСОСЗР Русе

28 Април 13, 15:02 / Автор: pmrs
Паметна плоча в чест на загиналите във войните беше открита в с. Баниска, община Две могили
По инициатива на общинската организация на РСОСЗР в гр. Две могили беше изработена и поставена паметна плоча в чест на загиналите във войните за национално Освобождение в с . Баниска

09 Април 13, 19:48 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе организира еднодневен поход за деца от Скаутската организация в града
Еднодневен поход с ученици членове на Скаутската организация в Русе се проведе в района на Ивановските скални църкви

15 Март 13, 17:47 / Автор: pmrs
Младежи от русенските училища гледаха наживо военно учение
РСОСЗР Русе съвместно с Началника на Русенския гарнизон организира посещение на младежи от Русенските училища на реално военно учение с бойни машини БТР на полигона в с. Николово

02 Март 13, 11:00 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе връчи награди на учениците от СОУ "Христо Ботев" и ОУ "Васил Априлов"
По повод празника на СОУ "Христо Ботев" гр. Русе и 135-годишнината от освобождението на България в Доходното здание бяха връчени наградите от конкурса за рисунка, свързана с 3-ти март 1878 г.

23 Февруари 13, 18:41 / Автор: pmrs
Приключи годишното отчетно събрание на РСОСЗР
На 23.02.2013 г. се проведе годишното отчетно събрание на РСОСЗР Русе.

22 Февруари 13, 18:03 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе взе участие в тържество пoсветено на патрона на училище "Олимпи Панов" Русе
Съвместно с учениците и учителите от училище Олимпи Панов беше отбелязан патронния празник на школото.

21 Февруари 13, 17:46 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе почете 135 годишнината от освобождението на града
С тържествена церемония-спектакъл в Пантеона на възрожденците в Русе днес беше отбелязана 135-та годишнина от Освобождението на града от турско робство.

27 Октомври 12, 15:43 / Автор: pmrs
45 години авиогарнизон Щръклево
На 27.10.2012 г. от 11 часа с тържествено събрание в пленарна зала на община Русе беше отбелязана 45 годишнината от създаването на авиогарнизон Щръклево.

06 Октомври 12, 16:52 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе връчи наградите в ученическия конкурс по повод на 100 годишнината от Балканската война
Наградите бяха връчени от Председателя на Управителния съвет на РСОСЗР по време на откриването на паметник на загиналите в сръбско - българската, балканската, междусъюзническата и Първата световна войни жители на Средна кула.

01 Октомври 12, 20:08 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе обнови паметниците на загиналите във войните в община Ценово
Съгласно приетият план за честванията на 100 годишнината от Балканската война, РСОСЗР Русе обнови и почисти паметника на загиналите във войните в община Ценово

01 Октомври 12, 19:24 / Автор: pmrs
Паметна плоча на загиналите във войните беше открита в с. Широково
По повод 100 - годишнината от Балаканската война на 29.09.2012 г. в с. Широково, община Две могили беше открита паметна плоча на загиналите във войните от селото

25 Септември 12, 20:05 / Автор: pmrs
В Ряхово тържествено отбелязаха деня на независимостта
Общинската организация на РСОСЗР Сливо поле тържествено отбеляза деня на независимостта на България 22 септември

28 Юли 12, 18:06 / Автор: pmrs
Еднодневен поход по повод 100 годишнината от Балканската война проведе общинската организация на РСОСЗР Русе
На 28 юли 2012 година членове от дружествата „Стефан Караджа” и „Ангел Кънчев” от Общинската организация към Регионалният СОСЗР –Русе, проведоха еднодневен поход по повод 100 год. от Балканската война и 144 год.от смъртта на войводата Стефан Караджа.

09 Юли 12, 17:29 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе съфинансира проект "Лято във военния клуб"
С вдигане на националното знаме от майор Петко Димов започна "Лято във Военния клуб" днес.

10 Юни 12, 18:49 / Автор: pmrs
Паметна плоча в памет на четата на Филип Тотю беше открита в гр. Свищов
На 9-ти юни в местността "Паметниците" в гр. Свищов съвместно с кметовете на гр. Две могили и гр. Свищов беше открита паметна плоча в памет на 145 годишнината от преминаването на река Дунав от четата на войводата Филип Тотю.

19 Април 12, 14:45 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе ще се включи активно в честванията на 100 годишнината от Балканските войни 1912-1913 г.
На заседание на Управителния съвет на РСОСЗР беше приет План за организиране на тържествено честване на 100–годишнината от Балканската война 1912 г. и Р Е Г Л А М Е Н Т НА ОБЛАСТЕН КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКО ТВОРЧЕСТВО НА ТЕМА: „Участието на русенци в Балканската война 1912-1913 г. – героизъм в името на България“

15 Февруари 12, 11:35 / Автор: pmrs
Дарение за пострадалите от наводнението в с. Бисер
Управителния съвет на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва гр. Русе на извънредно заседание взе решение да изпрати дарение от 1000 лв за пострадалите жители на с. Бисер

14 Ноември 11, 10:37 / Автор: pmrs
Публикувани са наредби и правилници, приети с решение на УС на РСОСЗР
На заседание от 12.11.2011 г. Управителният съвет на РСОСЗР взе решение за влизане в сила на редица регламентиращи документи на Регионалния съюз

30 Октомври 11, 09:20 / Автор: pmrs
Откриване на клуба на РСОСЗР
На 29.10.2011 г. на II -я етаж в сградата на бившия ресторант Потсдам официално беше открит клуба на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва и запасното воинство в гр. Русе

21 Юли 11, 14:17 / Автор: pmrs
Официално откриване на ресторант Ла страда (бивш Потсдам)
На 20.07.2011 г. по покана на г-н Красимир Даков - наемателя на сградата на РСОСЗР Русе бившият ресторант Потсдам се проведе официална вечеря по повод завършването на ремонта и откриването на новия ресторант Ла страда.

03 Май 11, 10:25 / Автор: pmrs
Пресконференция на УС на РСОСЗР
По повод празника на Българската армия 6 май, празник на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва гр. Русе, Председателят на УС к-н о.р. Димитър Вълков отговаря на въпроси на специално организираната пресконференция пред регионални и национални медии. Резюме от пресконференцията публикуваме по-долу.


28 Април 13 Паметна плоча в чест на загиналките във войните беше открита в с. Баниска, община Две могили
26 Април 12 Среща с учители по история от област Русе се проведе в клуба на РСОСЗР
12 Април 12 РСОСЗР Русе спечели на втора инстанция заведеното дело от бившия наемател на "Потсдам"
09 Април 12 Регионално състезание между общинските организации на РСОСЗР по шах, табла и тенис на маса се проведе в г. Две Могили
21 Март 12 Общинската организация на РСОСЗР - Борово почете паметта на своя патрон поручик Димов
26 Февруари 12 Приключи общото отчетно събрание на РСОСЗР Русе
22 Декември 11 СОПД "Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва" осъден да върне депозит на фирма по прекратен договор за наем на бившия "Потсдам"
20 Септември 11 Състезание по риболов Ряхово
01 Март 11 Паметник на загиналите руски офицери и войници в Руско-турската война 1877-1878 г. беше открит в с. Щръклево
06 Февруари 11 Общинският съвет на РОСЗР град Бяла отбеляза 133 годишнината от смъртта на баронеса Юлия Вреская
05 Декември 10 Интервю на Председателя на УС на РСОСЗР пред в-к Утро "Новият шеф на Регионалния съюз Димитър Вълков: Със зъби и нокти ще се боря имотът да не мине в частни ръце"
01 Октомври 10 Подписан е договор по процедурата за отдаване под наем на Дом паметника на запасното воинство Потсдам.
29 Август 10 Приключи процедурата за отдаване под наем на Потсдам
12 Август 10 Почина заместник-председателят на Регионалния съюз по социалната дейност подп.о.р. Тодор Цонев
04 Август 10 О Б Я В А ЗА ОТДАВАНЕ ПОД НАЕМ НА НЕДВИЖИМ ИМОТ
07 Май 10 6-ти май Празник на храбростта и Българската армия
01 Април 10 Общинската организация на РСОСЗР Ценово почете паметта на мл.л-т Асен Илиев
10 Февруари 10 Фестивал на художествената самодейност
18 Януари 10 Приключи отчетно-изборната кампания в общинските организации на РСОСЗР Русе
07 Януари 10 Йорданов ден
18 Ноември 09 Общинската организация на РСОСЗР Русе посети исторически паметници в гр. Исперих
06 Ноември 09 В гр. Бяла се проведе официална церемония в памет на ген. Грънчаров
22 Октомври 09 Общинската организация на РСОСЗР Бяла възстанови гроба на ген.Грънчаров
14 Октомври 09 УС на РСОСЗР осигури средства за екскурзия на дружество "Дунавски ястреб"
12 Октомври 09 РСОСЗР-Русе ще участва в изграждането на военен паметник в с. Щръклево
 начало 1 . 2 край 
0.1058