РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
РСОСЗР Русе - Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

 
Рейтинг: 3.00
(1331)Новини / Национални новини

11 Април 19, 17:15 / Автор: РСОСЗР
Офицерите и сержантите от запаса възобновяват участието на флота в празничния облик на Русе
Днес, в 13:30 часа в Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване (ПГРКК) беше дадено началото на проекта „Дунавската флотилия и приносът ѝ за развитието на свободния дух на русенци”, осъществяван от Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Русе в партньорство с Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване, Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова”, Регионалния исторически музей, Военно окръжие – Русе, русенския регионален клуб на НД „Традиция”. Проектът се осъществява по програма „Знание и растеж“, реализирана отФондация „Русе - град на сводния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

11 Декември 17, 14:49 / Автор: рсосзр
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди Председателя на РСОСЗР Русе
На 8 декември в зала "Тържествена" на Централния военен клуб в София се състоя традиционната предколедна среща на министъра на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев с военно-патриотичните организации.

29 Октомври 17, 12:27 / Автор: рсосзр
РСОСЗР Русе отпразнува 110-годишнината от създаването на дружество на запасните офицери в гр.Русе
С полагане на венци и цветя пред Мемориала на загиналите във войните русенци и с празнично шествие начело с общинския духов оркестър по ул."Александровска", на 28 октомври 2017 г. започна Тържеството по случай 110-годишнината от създаването на дружеството на запасните офицери в гр. Русе. Празникът продължи в голямата театрална зала на Доходното здание, с внасянето на съюзните знамена под звуците на "Велик е нашият войник" и химна Република България.

10 Ноември 16, 16:43 / Автор: рсосзр
РСОСЗР гр.Русе се включи в кампанията за построяване на Мемориален комплекс "Капитан Петко войвода"
По молба на своите колеги от гр.Смолян за набиране на средства за построяване на Мемориален комплекс "Капитан Петко войвода" в родното му село Есими, област Александруполис, Гърция, Управителния съвет на РСОСЗР взе решение да бъдат дарени 1000 лева в подкрепа на инициативата.

02 Юни 16, 10:03 / Автор: рсосзр
Мемориалът на загиналите във войните за национално обединение русенци беше открит официално
С официална церемония на 1-ви юни 2016 г. в гр. Русе беше открит Мемориалът на загиналите във войните за национално обединение русенци. Осъществи се една дълголетна мечта на малкото останали ветерани и на запасното войнство в гр. Русе. Трикольорната лента прерязаха Кметът на община Русе г-н Пламен Стоилов, Председателят на Областния съвет на СВВБ-Русе г-жа Васила Илиева и Председателят на РСОСЗР майор инж. о.р. Димитър Вълков.

22 Март 16, 15:08 / Автор: рсосзр
Председателите на военнопатриотичните съюзи почетоха паметта на българските воини, погребани във военното гробище "Про Патрия" в Букурещ.
Церемонията се състоя на 21 март 2016 г. по време на официалното посещение на Министъра на отбраната Николай Ненчев в Румъния.

20 Юли 15, 17:18 / Автор: рсосзр
За четвърта поредна година РСОСЗР гр.Русе реализира проекта "Лято във Военния клуб"
На 20 юли 2015 г. , с официална церемония с издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България беше открит проекта "Лято във Военния клуб-2015".

20 Юли 15, 17:10 / Автор: рсосзр
Общинска организация Русе се включи честванията на 178 годишнината от рождението на Васил Левски в гр. Карлово
На 18 и 19 юли 2015 г. общинска организация на РСОСЗР в гр. Русе участва в тържествата по повод 178 годишнината от рождението на Апостола на свободата Васил Левски в гр. Карлово.

03 Март 15, 22:32 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе отпразнува Националния празник на връх Шипка
За поредна година внушителна група от Регионалния съюз на ОСЗР Русе съвместно с колегите от Гюргево участва в официалните чествания на националния празник, като положи венци и цветя пред паметника на връх Шипка.

09 Януари 15, 15:34 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе организира юбилейна научна конференция
Конференцията се организира по случай 25-годишнината от възстановяването на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и 125-годишнината от полагането на основния камък на първия Военен клуб в България - Военен клуб Русе

23 Септември 14, 16:06 / Автор: pmrs
В деня на Независимостта РСОСЗР Русе почете паметта на Георги Бенковски
На 22 септември 2014 г. по покана на общинската организация на СОСЗР в гр.Тетевен представители на РСОСЗР Русе присъстваха на тържествата по случай деня Независимостта

04 Март 14, 09:57 / Автор: pmrs
РСОСЗР отпразнува националния празник 3 март
Членовете на съюза отпразнуваха празника и 136 годишнината от освобождението на България с масово участие на връх Шипка, в гр. Русе и в гр.Бяла.

27 Декември 13, 22:57 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе удостои посмъртно офицерски кандидат Антон Петров със званието ПОЧЕТЕН ЧЛЕН
Управителния съвет на РСОСЗР гр. Русе удостои посмъртно със званието ПОЧЕТЕН ЧЛЕН на Регионалния съюз офицерски кандидат Антон Валентинов Петров, загинал на 27 декември 2003 г. при отразяване атаката срещу Българския военен контингент в база "Индия", Кербала.

06 Декември 13, 17:05 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе получи висока оценка за своята дейност
На заседание на Централния съвет на СОСЗР София, проведено на 05.12.2013 г., от ген.л-т /з/ Стоян Топалов беше дадена висока оценка за работата на Регионалния съюз в Русе.

31 Юли 13, 11:24 / Автор: pmrs
Националният военен университет "Васил Левски" гр. В.Търново стартира електронен регистър на възпитаниците на училището
Регистъра позволява регистрация на всички, които са завършили преди ВНВУ и сега национален университет. Регистъра дава възможност за определяне на дати за срещи на випуските и база данни за комуникация.

13 Април 13, 18:13 / Автор: pmrs
Делегати от Русе взеха участие в Осмия конгрес на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР)
На 11 и 12 април 2013 г. в Централния военен клуб в столицата се проведе Осмия конгрес на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР)

24 Март 13, 16:16 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе, като член на ОСВО организира Анкета за общественото доверие и обществената подкрепа на професионалната армия
Съгласно приетата работна програма на Обществения съвет по въпросите на отбраната, през м.април ОСВО ще организира поредната кръгла маса по проблемите на общественото доверие и подкрепата на професионалната армия. Във връзка с това възникна идеята за независимо проучване сред населението по тези проблеми.

03 Март 13, 21:37 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе развя знамената на връх Шипка
По случай 3-ти март Националния празник на Република България РСОСЗР Русе организира автопоход до връх Шипка. В похода се включиха над 150 члена на организацията. За поредна година в празника участваха и представители на асоциацията на офицерите и сержаните от запаса и резерва от Гюргево, Република Румъния.

25 Февруари 13, 09:05 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе изпрати поздравителен адрес на новоизбрания Патриарх на Българската православна църква
По повод избирането на Русенският митрополит Неофит за Патриарх на БПЦ, от Управителния съвет на РСОСЗР беше отправен Поздравителен адрес

09 Февруари 13, 09:28 / Автор: pmrs
25 организации настояват да спре отнемането на правата и компенсациите на военнослужещите
ОСВО за пореден път заявява, че защитата на правата на военнослужащите е неотменно негово задължение, наравно с това на защитата на запасните и резервистите, на военноинвалидите и военнопострадалите. Време е парламентът и правителството ясно да заявят, че не могат да изпълнят заявените си програмни цели и планове в областта на отбраната и да оставят армията на мира. Армията е уморена от непрестанните реформи. Хората под пагон се вълнуват за своето бъдеще, защото са живи хора и имат семейства, деца, родители. Те искат да си планират бъдещето и да се чувстват сигурни и защитени заради труда който полагат.

17 Ноември 12, 15:24 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе участва в честванията по повод сръбско-българската война
На 14 ноември в гр. Сливница официално беше отбелязана годишнината от началото на Сръбско-българската война-1885 гг., в която се включи представителна група членове на РСОСЗР Русе.

03 Октомври 12, 20:27 / Автор: pmrs
СОР "Атлантик" представи електронна книга за Балканската война
Мултимедиен продукт, който ни припомня за Балканската война от 1912-1913 г., представи днес в ЦВК Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик”. Своеобразната електронна книга, каза председателят на организацията генерал-майор от резерва д-р Стефан Димитров, е посветена на загиналите преди един век за свободата на българските земи.

05 Септември 12, 17:55 / Автор: pmrs
Кръгла маса по проблемите на мобилизационната подготовка
На 5 септември в зала 1 на ЦВК, от 09.00-12-30 часа ОСВО, клуб 199 и АСВБ проведоха кръгла маса по проблемите на мобилизационната подготовка.

25 Август 12, 17:44 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе се поклони пред подвига на героите на връх Шипка
По повод 135 годишнината от Освободителната Руско - Турска война и освобождението на България .на връх Шипка, РСОСЗР Русе организира участието на членовете на съюза.

19 Юли 12, 09:18 / Автор: pmrs
ДЕКЛАРАЦИЯ на Общественият съвет по въпросите на отбраната
Общественият съвет по нъпросите на отбраната, като координиращ орган на 25 неправителствени организации от сферата на отбраната, изразява своето възмущение от терористичния акт срещу израелските граждани, извършен днес, 18 юли 2012г., на летище Бургас и изказва съболезнования на семействата на загиналите и ранените

13 Юли 12, 09:06 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе беше приет за член на Обществения съвет по въпросите на отбраната-ОСВО
На 12.07.2012 г. Регионалния съюз на ОСЗР гр. Русе беше единодушно приет за член на Общото събрание на обществените организации от сферата на отбраната, състояло се на 12.07.2012г. в гр.София

26 Април 12, 09:43 / Автор: pmrs
Обидна публикация за член на РСОСЗР Русе във вестник "Всеки ден"
Председателят на Управителния съвет на РСОСЗР изпрати до редакцията на вестник "Всеки ден" гневно писмо по повод на обидната статия „Гладен дядо пази паметници с пенсията си”, публикувана в бр.78 от 02.04.2012 г. на същия вестник. Текста на което публикуваме по-долу.

19 Април 12, 14:21 / Автор: pmrs
Националният Военно-исторически музей откри сайт за честванията на 100 годишнината от Балканските войни
Към бойните полета на Балканските войни българинът тръгва с надеждата, че е време да осъществи националния идеал за освобождение и обединение. Всеобщо въодушевление, ликуване и радост залива страната. След ожесточени битки и сражения, давайки хиляди жертви, България се изправя пред първата в новата си история национална катастрофа. Между възторга и крушението са хилядите съдби на българските войници, офицери и генерали, на техните семейства. Няма българско семейство, което да не пази спомен за своите близки, участвали в тези войни.

01 Март 12, 17:03 / Автор: pmrs
Българи и румънци заедно на Шипка
За поредна година внушителна група от Регионалния съюз на ОСЗР Русе съвместно с колегите от Гюргево ще участва в официалните чествания на националния празник, която ще положи венци и цветя пред паметника на връх Шипка

26 Февруари 12, 14:39 / Автор: pmrs
РСОСЗР Русе и СОР "Атлантик" подписаха споразумение за сътрудничество
На 21.02.2012 г. Председателите на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва гр.Русе - к-н о.р Димитър Вълков и Съюза на офицерите от резерва Атлантик гр.София - ген.о.р Стефан Димитров подписаха споразумение за сътрудничество.

20 Декември 11, 20:31 / Автор: pmrs
Централния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва прие за колективен член Регионалния съюз в гр.Русе
Изпълнителното бюро на ЦС на СОСЗР гр. София потвърди с изх.№ 247/15.12.2011 г., че на свое заседание официално приема за колективен член Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва в гр.Русе

24 Април 11, 16:34 / Автор: pmrs
Асоциацията на Сухопътните войски на България започна работа по проект «Българско военноисторическо наследство»
Асоциацията на Сухопътните войски на България, съвместно с ВА «Г.С.Раковски», Националния военноисторически музей и Фондация «Българско военно историческо наследство» стартира дейността по разработването и отпечатването на произведенията от Интегрирания проект «Българско военноисторическо наследство», което включва три проекта: - Алманах на Сухопътните войски на България; - История на Сухопътните войски на България; - Българска военноисторическа енциклопедия.


25 Септември 12 В Ряхово тържествено отбелязаха деня на независимостта
08 Август 11 България е утвърдена да президентства Международната конфедерация на офицерите от резерва
04 Март 11 РСОСЗР Русе тържествено отбеляза 3-ти март
19 Февруари 11 138 години от обесването на Васил Левски
09 Май 10 Натовски войски на Червения площад за Деня на победата
11 Декември 09 Дойранската епопея е българското военно събитие на XX век
07 Декември 09 УС на РСОСЗР изпрати до в-к Българска армия становище относно публикация от 06.12.2009 г.
20 Ноември 09 Пехотата се поклони на капитаните и Гургулят
06 Ноември 09 Военните полицаи отбелязаха професионалния си празник
14 Октомври 09 Представители на РСОСЗР Русе ще участват в национална конференция за националната сигурност във Варна
02 Октомври 09 Представителите на ръководните органи на областни и общински съвети на СОСЗР от градовете на североизточна България: Варна, Русе, В. Търново, Ловеч, Търговище, Шумен и Разград на заседание на 01.10.2009 г. приеха обръщение до Президента на Република България и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили.
10 Септември 09 И Областният съвет на СОСЗР - Варна оповести открито писмо против действията на Централния съвет
08 Август 09 България е кандидат да оглави СИОР през 2014-2016 г.
05 Август 09 Над 600 резервисти от три континента се поклониха пред Паметника на Незнайния воин в София
16 Юли 09 За 130 години в МО влязоха 123 министри
17 Юни 09 Предлагат национален план за отбелязване на 65-годишнината от победата във войната
11 Юни 09 Резервисти от В. Търново гостуваха на свои колеги от Румъния
04 Юни 09 Агенция „Фокус” представя българските бойни знамена
26 Май 09 Откриват паметна плоча на създателите на „Велик е нашият войник” в Казанлък
25 Май 09 От 4 до 8 август т. г. в София ще се проведе 62-рият летен конгрес на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва на Алианса (СИОР)
0.4602